VB120 IP Distribution Monitoring Blade
VB120 IP Distribution Monitoring Blade

The VB120 modular BROADCAST PROBE is designed for continuous digital TV ...
lees meer ›

NetUP DVB to IP Gateway 4x
NetUP DVB to IP Gateway 4x

The DVB to IP gateway 4x is a complete IPTV streaming solution. It can r...
lees meer ›

Home › Over ons › Over ons

Over Media Choice Broadcast Systems

Media Choice Broadcast Systems, (eerst Adtec Northern Europe, Adtec Europe) startte met de verkoop en distributie van Adtec Digital producten eind jaren 90. In die periode brachten we de Soloist-playback en Admaestro Adinsertion systemen vanuit de Verenigde Staten naar Europa.


Adtec USA is zelf in de jaren 80 opgericht en destijds gestart met Broadcast matrixswitchers die tot wel 64 videoplayers aanstuurden voor playout van videokanalen in universiteiten en ziekenhuizen. Naast de 64-2 voor videokanalen van kabelaars was de Admaestro ook al snel een succes voor adinsertion.  Al snel werd een MPEG1 systeem ontwikkeld om de vele videoplayers te vervangen; de ‘SOLOIST' die later werd opgevolgd door de Soloist2 en Mirage die ook veelvuldig werden toegepast voor applicaties in pretparken, musea, broadcast, de eerste digitale bioscopen en sync playback.

Medio 1999, begonnen Adtec engineers aan de integratie van de Soloist 2 en de videoswitcher Ad-Maestro Ad Inserter met als doel het ontwikkelen van een 1HE apparaat specifiek gericht op ad-insertion voor kabelaars en broadcast. Het eindresultaat was de Duet ad-inserter, een oplossing voor het inserten van commercials en longform programma's op zowel composite als SDI nivo waarvan er tienduizenden zijn geïnstalleerd en heden ten dagen nog veelvuldig worden toegepast.

In 2001 introduceerde Adtec Digital het Edje, een MPEG Player met netwerkmogelijkheden. De Edje productlijn veranderde de kosten en fysieke aspecten die geassocieerd werden met een hoge kwaliteit MPEG-weergave. Zijn gewicht van minder dan één kilo en kleine afmeting maakte het EDJE de kleinste professionele videoserver beschikbaar. De EDJE (spreek uit Edge) werd een enorm succes en is pas in 2008 vervangen door het huidige signEdje.

De MPEG2 codec was inmiddels volwassen geworden en diende zich aan als transport methode voor satelliet, Qam en IP distributie. Adtec kwam dan ook al snel op de markt met haar eerste encoder. Het EDJE2000 en de later veel toegepaste Edje2110 boden hoge kwaliteit video en (dolby) audio en werd een enorm succes in Europa. Vandaag de dag zijn nog duizenden EDJE2110 dagelijks on-air bij regionale en landelijke omroepen. Na de Edje2110 werd de Adtec encoder line-up compleet gemaakt met de Edje-4000 serie encoders.

Digitale televisie veranderde gedurende deze jaren de manier waarop mensen tv kijken door de extra mogelijkheden en kanalen. HD transmissie werd mogelijk binnen de huidige infrastructuur en werd hierdoor beschikbaar voor kijkers thuis.

In 2008 lanceerde Adtec haar eerste HD-encoder: de MediaHub-HD Pro. Een serie die is ontworpen voor de meest veeleisende contributie en distributie toepassingen (uiteraard volledig DVB-compliant). De Mediahub voldoet tevens aan de Cable Labs standaard voor VOD en DPI studio encodering. Een compleet featurepakket gecombineerd met een scherpe prijsstelling maakte de MediaHub-HD Pro vrijwel direct een groot succes. Een aantal van de werelds grootste TV zenders maken inmiddels gebruik van Adtec HD encoders.

Vanaf 2009 stootte AdTec definitief door in de hoogste regionen van de Broadcast industrie! Eerst de introductie van de MediaHub HD422 Multicodec encoder. Dit product was al een groot succes, zelfs nog voor de release en is ontwikkeld met de wensen van de (D)SNG markt als uitgangspunt. Op Nab2010 werden de EN40, EN80 contributie encoders en voor ontvangst de contributie IRD60 geintroduceerd.

Het succes bracht ook dat we een tweede mijlpaal bereikten met de opening van onze Duitse kantoor in maart 2009. In Unterföhring (Munchen/Bayern), het Hilversum van Duitsland, is het kantoor gelegen in het hart van de Duitse media. Vanuit dit kantoor is een klein, maar zeer ervaring team actief in de markten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Gedurende de laatste 12 jaar is ons bedrijf uitgegroeid tot een distributie partner met "added-value" voor de Noord-Europese regio. Momenteel zijn we actief in en betrokken bij projecten in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen. Huidige uitbreiding omvat de CIS en Russische regio.

Onze verkoop-en support medewerkers hebben allemaal jarenlange ervaring in de broadcast-en AV-industrie en zijn uiteraard beschikbaar voor het beantwoorden van uw vragen.

Tevens zijn wij regelmatig te vinden op de internationale broadcast en multimedia beurzen zoals IBC, NAB, Anga Cable en ISE.

Vandaag de dag is Media Choice Broadcast Systems distributeur van Adtec Digital, Sencore, NetUP IPTV, TAG Video Systems en ITNM Systems

Zoeken

Follow us!