VB120 IP Distribution Monitoring Blade
VB120 IP Distribution Monitoring Blade

The VB120 modular BROADCAST PROBE is designed for continuous digital TV ...
lees meer ›

RD-60 SD & HD MP2 and MP4 DSNG IRD
RD-60 SD & HD MP2 and MP4 DSNG IRD

The RD-60 integrated receiver decoder (IRD) supports MPEG 2 and MPEG 4 A...
lees meer ›

Home › Oplossingen › IPTV

IPTV Oplossing

Internet Protocol TeleVision (IPTV) is een verzamelnaam voor diensten en toepassingen die tv-kijken over het Internet Protocol mogelijk maken.

Bij het overwegen van IPTV als een methode van digitale televisie (DTV) distributie zijn er een aantal belangrijke factoren die onderzocht dienen te worden. IPTV moet vooral worden gezien als een methode om interactieve televisie en geavanceerde diensten aan te kunnen bieden aan particulieren, bedrijven en is uitermate geschikt voor medische, educatieve en militaire applicaties.


De gemiddelde bandbreedte benodigd om IP TV te kunnen ontvangen is ongeveer 20 Mega bits p/s per node. Binnen deze bandbreedte dienen de VoIp, Internet en TV services gelijktijdig te kunnen worden doorgegeven. Binnen de meest IPTV netwerk zal gebruik gemaakt worden van gemengde MPEG2 en MPEG4/AVC streams. MPEG2 is nog steeds de meest gebruikte codec voor SD & HD kanalen, maar MPEG4/AVC is sterk in opkomst. De AVC codec biedt een bandbreedte besparing van 25%  op SD en bijna 50% besparing op HD-diensten, waardoor meer kanalen binnen dezelfde bandbreedte kunnen worden aangeboden.

Kijk kritisch naar uw doelstellingen en bijbehorende begroting voorafgaand aan de beslissing welke codec het beste past bij uw huidige en toekomstige eisen. Gemengd gebruik van codecs is prima of eigenlijk essentieel voor uw dienstverlening. Vergelijkbaar met analoge en digitale TV zullen ook MPEG 2 en MPEG-4 naast elkaar blijven bestaan.

Conditional Access is essentieel, geen optie. Wees er zeker van dat zowel transport-en uitzend rechten worden afgestemd met de programma aanbieders, tenslotte is een netwerk, headend, CA en IP set-top-box compleet nutteloos zonder content. 

Media Choice Broadcast Systems biedt een volledig pakket aan IPTV producten voor zowel kleine IPTV setup's als IPTV systemen van kabelaars en telco's.


1a. Lokaal toevoegen van kanalen
Voeg eenvoudig lokaal geëncodeerde signalen aan uw IPTV bouquet toe door gebruik te maken van onze encoder line up. De EDJE-5110RM is een SD MPEG2 encoder voorzien van GigE en ASI outputs en support voor WSS en Teletekst. Onze MediaHUB-HD Pro biedt MPEG2 high definition encoding naar IP en ASI. De encoder is standaard HD geschikt maar is tevens beschikbaar in een SD versie door middel van een feature key. Uiteraard kan de unit later worden geüpgrade naar HD.

Als onderdeel van Adtec's IPTV-oplossing bieden onze encoders standaard IP outputs voor signaallevering direct aan Adtec decoders of IP-levering aan set-top boxen.

1b. Ontvangen van Content
Integrated Receiver Descramblers (IRD's) voor ontvangst van HD of SD kanalen via DVB-C, DVB-S of DVB-T. Voor het selecteren van door te geven services en Muxen van de binnenkomende signalen bied Adtec de DTA-3050 Digital Turn Around router.

2. Digital Turn Around
Adtec's Digital Turn Around routers zijn ontworpen voor de turn around van ASI signalen via DVB-T, DVBC-C en DVB-S ontvangers. De DTA 3050 beschikt over 10 ASI-ingangen, elk geschikt voor signalen tot 211 Mbs. Een aantal standaard functies omvatten PID remapping, wijziging en / of verwijdering van de tabellen en services, retiming van PCR en distributie via ASI-of UDP-over IP.

De DTA is compatible met MPEG 2 SD-en HD en MPEG-4 Part 10, algemeen bekend als Advanced Video Coding (AVC) SD en HD. Redundantie opties zijn beschikbaar.

3. Managed IPTV & Set Top Box Delivery
edjeGuid is een op de HTML and Java standaard gebaseerde Electronische Programma Gids (EPG). Deze IPTV middleware server bied een visuele gids voor de kijker waar deze eenvoudig kan navigeren naar de programmainformatie, tijdsaanduiding en eventuele extra informatie. Interfaces voor Video-on-Demand zijn ook beschikbaar.

edjeGuide bied twee communicatiewijzen, de Push en Pull methode. Bij het pull-principe selecteert een gebruiker programma's via de gids door middel van de STB remote control het juiste programma. Push wordt gebruikt wanneer het veranderen van een kanaal wordt beheerd via een centrale webbrowser. Overigens kan dit laatste ook via een schedule worden aangestuurd. Beheer en configuratie van kanalen kan alleen via een met een wachtwoord beveiligde HTML-interface. STB en Decoder identificatie alsmede firmware beheer is tevens voorzien.

4. Conditional Access (CA)
Conditional Access is een eis van bijna elke programma aanbieder. Adtec's DTA voegt AES encryptors toe aan de transportstream om de services te beveiligen in een IPTV-netwerk. De DTA ondersteund Simylcrypt compatible Conditional Access management Servers (CAS) zoals Verimatrix.

5. DTV Guide
DTVGuide is Adtec' nieuwe web-based EPG service voor broadcast, kabelmaatschappijen en IPTV applicaties. Maak en upload uw EPG data of maak gebruik van de reeds aanwezige EPG informatie van programmaaanbieders. DTV Guide integreerd uiteraard naadloos met de DTA multiplexer and kan gebruikt worden in combinatie met third-party SI (EPG) systemen.

6. STB en EdjePlayer
Adtec' IPTV platform ondersteunt IPTV set top boxen van marktleiders zoals Amino. edjePlayer, geschikt voor Windows, Mac OSX en Linux computers, bied EPG en programma navigatie gelijk aan edjeGuide op een IP TV set top box.

Zoeken

Follow us!